De prachtige omgeving

Steden

Poperinge is gelegen vlakbij de Frans-Belgische grens en is bekend om het groene goud, hoppe. Naast hop en bier vind je er een mix aan cultuur en geschiedenis terug. Daarnaast zijn er nog restanten van de eerste wereldoorlog te zien.

Minder dan 3 km van het stadscentrum

Ieper is het bruisende hart van de Westhoek. De stad is vooral gekenmerkt door de restanten van de 1ste Wereldoorlog. Daarnaast staat het ook bekend om zijn Lakenhallen. Naast de Vredesstad, wordt Ieper ook de Kattenstad genoemd.

Minder dan 16 km van het stadscentrum

Veurne is een stad 'bachten de Kupe', nabij de Belgische kust. Het rustige karakter van het historisch centrum weerspiegelt zich in de bijzondere gebouwen en de mooie natuur langs prachtige waterlopen.

Minder dan 28 km van het stadscentrum

Dorpen & Gemeenten

Frans-Vlaanderen

De Westhoek wordt gekenmerkt door de vele mooie dorpen en (deel) gemeenten die vaak dicht bij elkaar gelegen zijn. Onder meer Watou, Proven, Roesbrugge- Haringe, Reningelst, Krombeke, Abele en Sint-Jan-Ter-Biezen zijn onderdeel van Poperinge en hebben elk hun eigen charmante dorpskern.

Daarnaast kan je in de regio nog heel wat mooie gemeenten ontdekken zoals:

Frans-Vlaanderen is een gedeelte van het historische graafschap Vlaanderen dat werd afgestaan aan Frankrijk ten gevolge van oorlogen. Talrijke plaatsnamen hebben een benaming die verwijst naar de oorspronkelijke Vlaamse naam. De moeite waard om deze prachtige steden/gemeenten een bezoekje te brengen:


Gastronomie